Pediatrie

Pediatrie

Pediatria este o specialitate medicală care se ocupă de bunăstarea fizică, mentală și emoțională a unui copil de la naștere până la pubertate. Spre deosebire de alte specialități clinice, care se ocupă doar de un sistem sau organ, pediatria acoperă întregul corp al copilului, precum și dezvoltarea acestuia. Acest factor ne permite să deducem o altă diferență importantă între această specialitate medicală și toate celelalte: medicul pediatru se confruntă cu structuri corporale în continuă evoluție și schimbare.

De aceea e nevoie de urmărirea periodică a sugarului și copilului mic și are ca scop menținerea stării de sănătate și dezvoltarea armonioasă fizică, psihică și socio-comportamentala a copilului și ulterior a adolescentului.

Specialiști:
8411e080-82c8-4327-a3c4-a25578773418
Medic specialist pediatru
Medic specialist alergologie-imunologie clinică
Competență ecografie abdominală
Competență homeopatie clinică
Timpul pentru consultație:
20 minute

Consultație inițială pediatrie: 150 lei ( Luni-Vineri ) / 170 lei (Sâmbătă)

Control pediatrie în primele 14 zile pentru aceeași afecțiune: 75 lei (Luni-Vineri) / 100 lei (Sâmbătă)

Consultație pentru o altă afecțiune în decurs de maxim 30 zile: 100 lei

Consultație pentru evaluare de etapă: 170 lei (Luni-Vineri) / 210 lei (Sâmbătă)

Consultație inițială pentru doi frați: 250 lei

Consultația se poate completa în funcție de nevoia pacientului cu examene de laborator și probele funcționale respiratorii, precum și cu teste de intoleranța și alergii alimentare.

Prețuri adiționale:

ServiciuPrețul
Spirometrie80 RON
Spirometrie cu test bronhodilatator100 RON
Probe funcționale complexe80 RON
Probe funcționale complexe cu test bronhodilatator100 RON
Determinarea fracției oxidului nitric din aerul exhalat120 RON
Determinarea monoxidului de carbon din aerul exhalat80 RON
Determinarea hidrogenului din aerul exhalat (lactoză, xylitol, fructoză, glucoză, sorbitolul)130 RON
Determinarea hidrogenului din aerul exhalat (SIBO- Lactuloză)
Oferă posibilitatea diagnosticării intoleranțelor alimentare și suprapopularii bacteriene.
Se realizează cu programare prealabilă!
150 RON
Nebulizare medicație50 RON
Dermatoscopie30 RON
Examinare cu lampă Wood20 RON
Administrare tratament prin injectarea parților moi (intramuscular, intradermic și subcutanat)30 RON
Consultație inițială și probe funcționale respiratorii simple (spirometrie)200 RON
Consultație inițială și scilometrie pulmonară200 RON
Consultație inițială și oscilometrie pulmonară+probe funcționale respiratorii simple și speciale270 RON
Test bronhodilatator la oricare din probe20 RON
Ecografie abdominală100 RON
Consultatie initială și ecografie abdominala220 RON

Spirometria se efectuează cu unul din cele mai performante spirometre. Ea evaluează sănătatea plămânilor și se folosește pentru diagnosticul diferitelor afecțiuni pulmonare.

Spirometria se poate efectua la copiii cu vârsta mai mare de 6 ani, astfel:

  • Nasul copilului trebuie prins cu cleme nazale, iar buzele sunt ținute strâns în jurul unei piese bucale de unică folosință, prin care copilul respiră pentru a efectua testul. După o respirație normală, copilul trebuie să inspire profund, maximum posibil, și apoi să expire rapid, în forță, într-un timp stabilit. Se repetă testul până se obțin 3 determinări valide.
  • În funcție de rezultate, poate fi necesară repetarea testului la 15 minute după administrarea unui medicament bronhodilatator (spirometria cu test bronhodilatator). Se recomandă întreruperea tratamentului pentru astm/bronhodilatatoare cu 4 ore înainte de testare.

La copiii mici, de peste 2-3 ani, spirometria nu se poate efectua deoarece ei nu pot să execute la comandă anumite manevre respiratorii necesare pentru o evaluare corectă. Pentru ei, explorarea funcției pulmonare se va face cu ajutorul oscilometrului de care dispunem în centrul nostru.

Probe funcționale respiratorii complexe sau speciale se realizează cu dispozitive speciale, cu ajutorul cărora se poate stabili rigiditatea căilor respiratorii mari, cât și a celor mici. Permit identificarea modificărilor structurale la nivelul sistemului respirator chiar de la început, anterior spirometriei.

Se pot obține date despre o posibilă boală pulmonară obstructivă (astm bronsic, BPOC) sau restrictivă (fibroză pulmonară), prin stabilirea “rezistenței” căilor respiratorii; aceasta este modificată în bolile pulmonare.

Pot fi utilizate în situații particulare, atunci când spirometria nu este posibilă; pot fi folosite și ca instrument de screening al bolilor pulmonare.

Dozarea oxidului nitric din aerul exhalat este indicată pentru evaluarea inflamației din căile respiratorii. Este o metodă neinvazivă care determină fracțiunea oxidului de azot din aerul expirat – Fe(NO), acesta fiind un gaz prezent în plămâni.

  • Testare unică în zonă, pentru monitorizarea pacienților cu astm bronsic.

Când căile respiratorii sunt inflamate, se obțin niveluri mai mari ale oxidului nitric (de ex. astm bronsic). Acest test ajută medicul să susțină diagnosticul de astm și să evalueze tratamentul.

Testul durează aproximativ 5 minute.

  • Cu o oră înainte de testare, copilul nu trebuie să bea sau să mănânce (în special alimente sau băuturi ce pot conține nitrati sau conservanți care pot influența testul).
  • Se respiră prinzând cu buzele cât mai etanș o piesă bucală de unică folosință, inspirând profund apoi expirând lent prin piesa bucală.

Gazele sanguine. Pentru o explorare pulmonară completă, e nevoie uneori și de informații privind saturația oxigenului sau a dioxidului de carbon din sânge. Acest test, numit gazele sanguine, implică prelevarea de sânge capilar (puncție din deget).

Dozare de monoxid de carbon – CO se leagă de Hgb, rezultând Carboxihemoglobina (COHb), fiind împiedicat transportului oxigenului de către hematii. Un fumător înrăit poate avea până la 15% CO, consecința scăderea oxigenării țesuturilor, implicit a inimii, tendința la hipercoagulabilitate, scăderea toleranței la efort.

Sarcina este afectată – fătul poate prezenta insuficiență de creștere, dezvoltare deficitara pulmonară, etc.

Monitorizarea CO este vitală, fiind un mijloc neinvaziv, foarte util atât în cazul femeilor însărcinate, a adolescenților, a dependenților de tutun, a fumătorilor pasivi.

Capacitatea pulmonară totală, capacitatea de difuziune pulmonară se măsoară mai rar, doar în cazuri selectate, în Laboratoare de explorări funcționale din centre specializate.

INTOLERANȚE ALIMENTARE

Testarea malabsorbției carbohidraților, unor intoleranțe alimentare (fructoză, lactoză), determinarea suprapopulării bacteriene, etc, prin dozarea hidrogenului din aerul exhalat.

Datorită modificărilor stilului de viață modern (diversitate alimentară redusă, prezența emulsificatorilor în alimentele procesate, expunerea redusă la animale, igiena exagerată, stresul, expunerea la antibiotice, reducerea socializării – exemplul carantinării în perioada COVID, și alți factori individuali) – determină o reducere a diversității microbiomului conducând la diferite intoleranțe, alergii alimentare și boli autoimune). Astfel că prin dozarea hidrogenului din aerul exhalat putem determina prezența malabsorbției carbohidraților, a unor intoleranțe alimentare (fructoză, lactoză, sorbitolul, glucoza), determinarea suprapopulării bacteriene, etc, prin dozarea hidrogenului din aerul exhalat.

Cu programare prealabilă!

Programează-te

Alegeți departamentul:
Adulți
Pediatrie
Alegeți specialitatea
Nefrologie
Reumatologie
Nutriție
Chirurgia plastica, estetica și microchirurgie reconstructiva
Boli infecțioase
Dermatologie
Neurologie pediatrică
Endocrinologie
ORL
Ecografie
Pediatrie
Pneumologie
Chirurgie
Ortopedie pediatrică
Cardiologie
Alergologie și Imunologie clinică
Reumatologie
Endocrinologie
Boli infecțioase
Alergologie și Imunologie Clinică
Cardiologie
Medicină internă
Pneumologie
Dermatologie
Microchirurgie chirurgie plastică
ORL
Psihologie
Ecografie
Nutriție
Audiometrie și Timpanometrie
Alegeți un doctor:
Alegeți ora și data
Datele de contact:
Numele și Prenumele *
Numărul de telefon *
E-mail *
Confirmare:
Detaliile programării
Datele de contact: