Pediatrie

Pediatrie

Pediatria este o specialitate medicală care se ocupă de bunăstarea fizică, mentală și emoțională a unui copil de la naștere până la pubertate. Spre deosebire de alte specialități clinice, care se ocupă doar de un sistem sau organ, pediatria acoperă întregul corp al copilului, precum și dezvoltarea acestuia. Acest factor ne permite să deducem o altă diferență importantă între această specialitate medicală și toate celelalte: medicul pediatru se confruntă cu structuri corporale în continuă evoluție și schimbare.

De aceea e nevoie de urmărirea periodică a sugarului și copilului mic și are ca scop menținerea stării de sănătate și dezvoltarea armonioasă fizică, psihică și socio-comportamentala a copilului și ulterior a adolescentului.

Specialiști:
8411e080-82c8-4327-a3c4-a25578773418
Medic specialist pediatru
Medic specialist alergologie-imunologie clinică
Competență ecografie abdominală
Competență homeopatie clinică
e2754778-8c03-4b17-8468-be112ebbd096
Șef lucrări
Medic primar pediatru
Competența ecografie generală
e2754778-8c03-4b17-8468-be112ebbd096
Medic pediatru
Competentă ecografie abdominală
7eeac190-441e-42a1-b745-cbf7ffdafa0f
Medic Specialist Pediatrie
Competență Ecografie Generală
d2cbacd4-6fb0-40ba-aa28-3eac59e9ff62
Medic Specialist Pediatrie
Competență Ecografie Generală
Timpul pentru consultație:
20 minute

Consultație inițială pediatrie: 150 lei ( Luni-Vineri ) / 190 lei (Sâmbătă)

Control pediatrie în primele 14 zile pentru aceeași afecțiune: 75 lei (Luni-Vineri) / 120 lei (Sâmbătă)

Consultație pentru o altă afecțiune în decurs de maxim 30 zile: 100 lei (Luni-Vineri) / 150 lei (Sâmbătă)

Consultație pentru evaluare de etapă: 170 lei (Luni-Vineri) / 210 lei (Sâmbătă)

Consultație inițială pentru doi frați: 250 lei

Consultația se poate completa în funcție de nevoia pacientului cu examene de laborator și probele funcționale respiratorii, precum și cu teste de intoleranța și alergii alimentare.

Prețuri adiționale:

ServiciuPrețul
Spirometrie100 RON
Spirometrie cu test bronhodilatator120 RON
Probe funcționale complexe120 RON
Probe funcționale complexe cu test bronhodilatator100 RON
Determinarea fracției oxidului nitric din aerul exhalat120 RON
Determinarea monoxidului de carbon din aerul exhalat80 RON
Determinarea hidrogenului din aerul exhalat (lactoză, xylitol, fructoză, glucoză, sorbitolul)130 RON
Determinarea hidrogenului din aerul exhalat (SIBO- Lactuloză)
Oferă posibilitatea diagnosticării intoleranțelor alimentare și suprapopularii bacteriene.
Se realizează cu programare prealabilă!
150 RON
Nebulizare medicație50 RON
Dermatoscopie30 RON
Examinare cu lampă Wood20 RON
Administrare tratament prin injectarea parților moi (intramuscular, intradermic și subcutanat)30 RON
Consultație inițială și probe funcționale respiratorii simple (spirometrie)220 RON
Consultație inițială și scilometrie pulmonară200 RON
Consultație inițială și oscilometrie pulmonară+probe funcționale respiratorii simple și speciale270 RON
Test bronhodilatator la oricare din probe20 RON
Ecografie abdominală100 RON
Consultatie initială și ecografie abdominala220 RON

Spirometria se efectuează cu unul din cele mai performante spirometre. Ea evaluează sănătatea plămânilor și se folosește pentru diagnosticul diferitelor afecțiuni pulmonare.

Spirometria se poate efectua la copiii cu vârsta mai mare de 6 ani, astfel:

  • Nasul copilului trebuie prins cu cleme nazale, iar buzele sunt ținute strâns în jurul unei piese bucale de unică folosință, prin care copilul respiră pentru a efectua testul. După o respirație normală, copilul trebuie să inspire profund, maximum posibil, și apoi să expire rapid, în forță, într-un timp stabilit. Se repetă testul până se obțin 3 determinări valide.
  • În funcție de rezultate, poate fi necesară repetarea testului la 15 minute după administrarea unui medicament bronhodilatator (spirometria cu test bronhodilatator). Se recomandă întreruperea tratamentului pentru astm/bronhodilatatoare cu 4 ore înainte de testare.

La copiii mici, de peste 2-3 ani, spirometria nu se poate efectua deoarece ei nu pot să execute la comandă anumite manevre respiratorii necesare pentru o evaluare corectă. Pentru ei, explorarea funcției pulmonare se va face cu ajutorul oscilometrului de care dispunem în centrul nostru.

Probe funcționale respiratorii complexe sau speciale se realizează cu dispozitive speciale, cu ajutorul cărora se poate stabili rigiditatea căilor respiratorii mari, cât și a celor mici. Permit identificarea modificărilor structurale la nivelul sistemului respirator chiar de la început, anterior spirometriei.

Se pot obține date despre o posibilă boală pulmonară obstructivă (astm bronsic, BPOC) sau restrictivă (fibroză pulmonară), prin stabilirea “rezistenței” căilor respiratorii; aceasta este modificată în bolile pulmonare.

Pot fi utilizate în situații particulare, atunci când spirometria nu este posibilă; pot fi folosite și ca instrument de screening al bolilor pulmonare.

Dozarea oxidului nitric din aerul exhalat este indicată pentru evaluarea inflamației din căile respiratorii. Este o metodă neinvazivă care determină fracțiunea oxidului de azot din aerul expirat – Fe(NO), acesta fiind un gaz prezent în plămâni.

  • Testare unică în zonă, pentru monitorizarea pacienților cu astm bronsic.

Când căile respiratorii sunt inflamate, se obțin niveluri mai mari ale oxidului nitric (de ex. astm bronsic). Acest test ajută medicul să susțină diagnosticul de astm și să evalueze tratamentul.

Testul durează aproximativ 5 minute.

  • Cu o oră înainte de testare, copilul nu trebuie să bea sau să mănânce (în special alimente sau băuturi ce pot conține nitrati sau conservanți care pot influența testul).
  • Se respiră prinzând cu buzele cât mai etanș o piesă bucală de unică folosință, inspirând profund apoi expirând lent prin piesa bucală.

Gazele sanguine. Pentru o explorare pulmonară completă, e nevoie uneori și de informații privind saturația oxigenului sau a dioxidului de carbon din sânge. Acest test, numit gazele sanguine, implică prelevarea de sânge capilar (puncție din deget).

Dozare de monoxid de carbon – CO se leagă de Hgb, rezultând Carboxihemoglobina (COHb), fiind împiedicat transportului oxigenului de către hematii. Un fumător înrăit poate avea până la 15% CO, consecința scăderea oxigenării țesuturilor, implicit a inimii, tendința la hipercoagulabilitate, scăderea toleranței la efort.

Sarcina este afectată – fătul poate prezenta insuficiență de creștere, dezvoltare deficitara pulmonară, etc.

Monitorizarea CO este vitală, fiind un mijloc neinvaziv, foarte util atât în cazul femeilor însărcinate, a adolescenților, a dependenților de tutun, a fumătorilor pasivi.

Capacitatea pulmonară totală, capacitatea de difuziune pulmonară se măsoară mai rar, doar în cazuri selectate, în Laboratoare de explorări funcționale din centre specializate.

INTOLERANȚE ALIMENTARE

Testarea malabsorbției carbohidraților, unor intoleranțe alimentare (fructoză, lactoză), determinarea suprapopulării bacteriene, etc, prin dozarea hidrogenului din aerul exhalat.

Datorită modificărilor stilului de viață modern (diversitate alimentară redusă, prezența emulsificatorilor în alimentele procesate, expunerea redusă la animale, igiena exagerată, stresul, expunerea la antibiotice, reducerea socializării – exemplul carantinării în perioada COVID, și alți factori individuali) – determină o reducere a diversității microbiomului conducând la diferite intoleranțe, alergii alimentare și boli autoimune). Astfel că prin dozarea hidrogenului din aerul exhalat putem determina prezența malabsorbției carbohidraților, a unor intoleranțe alimentare (fructoză, lactoză, sorbitolul, glucoza), determinarea suprapopulării bacteriene, etc, prin dozarea hidrogenului din aerul exhalat.

Cu programare prealabilă!

Programează-te

Alegeți departamentul:
Adulți
Pediatrie
Alergologie și Imunologie Clinică
Alergologie și Imunologie clinică
Audiometrie și Timpanometrie
Audiometrie și Timpanometrie
Boli infecțioase
Boli infecțioase
Boli infecțioase Pediatrie
Cardiologie
Cardiologie
Chirugie plastică, estetica și microchirurgie reconstructivă
Chirurgia plastica, estetica și microchirurgie reconstructiva
Chirurgie
Dermatologie
Dermatologie
Ecografie
Ecografie
Electroencefalograma (EEG Computerizat)
Electroencefalograma (EEG Computerizat)
Endocrinologie
Endocrinologie
Medicină internă
Neurologie
Neurologie pediatrică
Nutriție
Nutriție
ORL
ORL
Ortopedie pediatrică
Pediatrie
Pneumologie
Pneumologie
Psihologie
Psihologie pediatrică
Reumatologie
Reumatologie
Reumatologie
Alegeți un doctor:

Pentru programări sunați la telefon: 0365450395 sau 0748201654

Vă rugăm să precizați la programare dacă doriți

  • EEG (fara interpretare)
  • ⁠EEG (cu interpretare)
  • ⁠Consult neurologic pediatric cu interpretare

Pentru programări sunați la telefon: 0365450395 sau 0748201654

  • EEG
Alegeți ora și data
Datele de contact:
Numele și Prenumele *
Numărul de telefon *
E-mail *
Confirmare:
Detaliile programării
Datele de contact:

Vă informăm că la această specialitate consultația poate fi în regim gratuit (pe baza unui bilet de trimitere în contract CAS , în limita locurilor disponibile si a unui interval orar ) sau contra cost urmând ca Recepția sa va confirme acest aspect. Prețurile consultațiilor pot fii vizualizate pe situl nostru

Vă informăm că la această specialitate consultația este contracost. Tariful specific fiecarei consultații poate fi vizualizat pe situl nostru pe pagina dedicată fiecărei specialități. Vă putem ajuta cu consultații in regim gratuit (contract cu CAS gratuite în baza unui bilet de trimitere ) la specialitatea medicină internă, pediatrie, neurologie pediatrică